Over Art to Remember

De totstandkoming van Art to Remember, voorheen Atelier het Louvre

Atelier-het- louvre, de voorloper van Art to Remember, is vijftien jaar geleden in Den Haag ontstaan. Waarom het Louvre? Omdat de kunstenaars van het eerste geld dat ze verdienden de werken in het echt wilden bewonderen in het Louvre in Parijs. Dit lukte, want de eerste expositie was helemaal uitverkocht! Ook de exposities erna waren succesvol en er volgden kunstreizen naar Barcelona, Mardrid, Valencia en Girona. Nu is er een naam die meer past in de ontwikkeling waar de kunstenaars nu zijn: kunst maken die niet vergeten wordt, Art to remember...

Elke keer een nieuw verhaal

Onze kunstenaars hebben allen zorg en begeleiding nodig ten gevolge van het syndroom van Korsakov, daarom wonen zij in ‘Domus Nostra’, een woon- en expertise centrum van Saffier. Omdat de kunstenaars door het syndroom aan geheugenverlies lijden is de kunstgroep 'Art to Remember' genoemd. De naam heeft daarom een dubbele betekenis. De kunstwerken die de kunstenaars maken, zijn uniek en achter elk werk schuilt weer een bijzonder verhaal. Door het maken van kunstwerken, vertellen de kunstenaars elke keer weer een nieuw verhaal. Het maken van kunst ervaren de kunstenaars met het syndroom van Korsakov als een ware ontspanning en het geeft veel afleiding in hun leven. 

De kunstgroep Art to Remember is al circa tien jaar bij elkaar en heeft al heel wat succesvolle exposities op hun naam staan. Vorig jaar is de opbrengst zelfs verdubbeld door stichting Nationaal Ouderenfonds, waardoor de kunstenaars wederom op cultuurreis konden gaan. Zo is men al naar Barcelona, Madrid en twee keer naar Parijs geweest.

Sinds 2017 heeft Art to Remember een webshop en kunnen de kunstwerken hier besteld of gekocht worden

 

 

© 2013 - 2019 Art to Remember | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel