Onze kunstenaars

De kunstenaars van Art to Remember

Onze kunstenaars stellen zich voor! Bekijk het kennismakingsfilmpje van Art to Remember (voorheen Atelier het Louvre)

 

Renate  

Ik ben Renate de oprichter en kunstbegeleider bij atelier het louvre /Art to Remember.Ik ben een pittig, ondenemend en kleurrijk persoon. Kunst maken met mensen is mijn grote passie. Als je met kleur en vom bezig bent, kom je even los van alles en dichter bij jezelf. Om deze ingang bij iemand te vinden zie ik als een uitdaging. Het heerlijkste moment is als iedereen zo verbonden is met zijn werk dat het muistil is en ik al hun geconcentreerde koppies zie..Ik ben trots dat ik deze prachtige groep kunstenaars mag begeleiden.
 

Peter

Als Peter kunst maakt, komt er een nostalgisch gevoel bij hem naar boven. Hij is voor het eerst in aanraking gekomen   met kunst door zijn moeder. Zij maakte ook kunst. Peter vindt de mensen in de kunstgroep prachtmensen. Tijdens het   maken van kunst ervaart hij een rijk gevoel. Hij krijgt in de groep waardering voor wat hij doet. Volgens Peter komen er   soms mensen in bij Art To Remember die ontdekken hoeveel talent ze hebben waarvan ze het zelf niet eens wisten.

 

André

 André is een echte Duindorper. Hij heeft vroeger in het clubhuis van Duindorp gewerkt waar hij van alles organiseerde   voor de jeugd. Hij houdt ervan om mensen te zien genieten. André was vroeger altijd creatief bezig. Hij was altijd aan   het tekenen of posters aan het maken. Het creatieve heeft altijd in hem geleefd. André probeert zijn gevoel in kunst te   leggen, dit geeft een rustgevend effect bij hem.

 

Peter

 Bij Peter komt er rust en plezier naar boven tijdens het maken van kunst. Hij doet het vaak om het maken zelf. Van   niets iets creëren geeft hem voldoening. Hij heeft bij Art To Remember geleerd dat er door echt de tijd voor een   kunstwerk te nemen er meer mogelijk is dan hij denkt. Peter is gek op kleur. Hij zal nooit uit zichzelf een zwart-wit   kunstwerk maken. Hij speelt in zijn vrije tijd graag golf.

 

Joop

 Joop is gek op vissen en op feijenoord. Dat doet hij graag in zijn vrije tijd. Het geeft hem rust en plezier. Hij zal uit zichzelf nooit met   kunst bezig zijn, maar Art To Remember heeft hem wel het één en ander geleerd. Hij heeft bijvoorbeeld veel   schildertechnieken van de begeleidsters geleerd die hij toepast tijdens het schilderen.

 

Christel

 Christel werkt graag met houtskool. Ze tekent graag portretten. Christel voelt zich tijdens het maken van kunst open en   creatief. Kunst heeft haar zekerder van zichzelf gemaakt en eerlijker over wat ze echt denkt en voelt. Christel haar   moeder  en broer schilderen ook. Ze komt uit een echte kunst familie. Doordat zij vroeger op straat portretten heeft   gemaakt, heeft zij hier nu heel veel liefde voor.

 

Jan

 Voor Jan betekent kunst maken presteren. Hij wil tijdens het maken van kunst het beste uit zichzelf halen. Hij is van   zichzelf een beetje Pietje Precies. Daarom krijgt hij hulp van de begeleidsters om wat meer uit de losse pols te werken.   Die rust vinden is voor hem soms een uitdaging, maar hoe meer hij oefent hoe beter het lukt. Jan zijn inspiratie komt   van zijn moeder die altijd geïnteresseerd was in kunst. Als er maar een beetje uitdaging is, is Jan er te vinden. In zijn   vrije tijd fotografeert hij graag.

 

Ed

 Ed vertelt dat hij voordat hij bij de kunstgroep kwam totaal geen gevoel had voor kunst. Art To Remember heeft hem       dat gegeven. Hij vindt het nu geweldig om te schilderen en hij heeft inzicht gekregen in zijn kunnen op het gebied van     het maken van kunst. Kunst geeft hem rust. Ed is gek op honden. Hij vangt in zijn vrije tijd honden op voor     psychiatrische patiënten. De kunstgroep doet hem goed omdat hij graag onder de mensen is.

 

Hans

 Hans was vroeger marinier. Kunst maken geeft Hans een gevoel van verrassing. Zo van: “Hé verrek, dat kan ik wel!”.   Hans vindt het leuk om te ontdekken wat hij kan met de materialen die hij krijgt. Hij maakt wel eens iets moois om naar   zijn dochter op te sturen. De begeleiders geven hem het zelfvertrouwen dat hij echt iets moois kan maken en daarbij is   hij zeker niet bang om fouten te maken. Als hij toch een foutje maakt, begint hij gewoon weer vrolijk opnieuw.

 

© 2013 - 2019 Art to Remember | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel