Vrijwilliger Barbera

Mijn naam is Barbera Sterk en ik heb een  kapperszaak. Een kapper met kunst. De Haagsche Kopjes.  In die zaak stel ik de muren beschikbaar om kunstenaars hun kunstwerken te laten exposeren.  Dit organiseer ik samen met de stichting Geknipt voor Kunst, die als doelstelling heeft:  Het samenbrengen en inspireren van mensen door middel van het organiseren van culturele projecten wat voor iedereen toegankelijk is. Laagdrempelig voor de kunstenaars en ook voor de bezoekers. Bij iedere expositie proberen we op maatschappelijk vlak mensen bij elkaar te brengen. We zoeken altijd naar een koppeling tussen een "erkende" kunstenaar en mensen die moeilijk een podium krijgen. Bijv. mensen met een beperking, dak- en thuisloze, verslaafden, kinderen, ouderen enz..
 
Tussen al deze bezigheden door,  probeer ik tijd vrij te maken om mijn eigen kunst te maken. Collage's van kranten. Geinspireerd door de stad. Dit gaat steeds beter. Op dit moment zijn zelfs twee werken van mij geselecteerd voor de ZomerExpo in het Gemeentemuseum. 
 
Als oprichtster van Geknipt voor Kunst en kunstenaar ben ik terecht gekomen bij atelier Het Louvre. Tijdens het kennismakingsgesprek ontstond het idee dat ik zelf de "erkende" kunstenaar zou zijn en samen zou gaan werken met de kunstenaars van Atelier het Louvre. Elkaar inspireren was het idee. Nou dat is flink gelukt vind ik zelf.  We werken allemaal op dezelfde grootte, houten panelen. Daarop maken we collage's, die we weer gaan aflakken met een speciale lak die ik zelf ook gebruik voor mijn kunst. Beetje kostbaar, maar gelukkig wil de fabriek zelf, ons sponsoren: RomarVoss. De opening van onze expositie is gepland op zondag 22 november 2015. Spannend, maar weet zeker dat het een succes gaat worden. De werken gaan steeds mooier en mooier worden. 
 
Als inspiratiebron zijn we op twee uitstapjes geweest met de groep. Naar het gemeentemuseum en een expositie bezocht bij mij in de zaak. Deze bezoeken gingen natuurlijk gepaard met de nodige humor en lekkere broodjes.
De dag zelf was een succes. Prachtig gebouw en veel mooie kunst gezien en allemaal hebben ze gestemd voor de publieksprijs op het mooiste kunstwerk van de ZomerExpo, ben benieuwd op wie ze gestemd hebben...
 
Het toeval is ook nog eens dat Renate Volkert ooit in een ver verleden, bij mij  als assistent heeft gewerkt. Nu assisteer ik haar heel graag bij Atelier het Louvre. Voorlopig ga ik lekker door met dit vrijwilligerswerk. Het inspireert me en ga altijd met een goed gevoel weer naar huis. Blij om dit te kunnen doen met deze leuke mensen. 
 
Met vriendelijke groeten
Barbera

 

© 2013 - 2019 Art to Remember | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel